fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Definitief: Delta koopt 75 CS100’s

Na maanden van geruchten is het nu definitief: Delta koopt 75 CS100’s bij Bombardier. Het moderne toestel moet het fundament van de regionale vloot worden.

“Door deze aankoop kunnen we profiteren van de CS100’s lage brandstofverbruik en grote flexibiliteit”, zo zei Delta’s CEO Ed Bastian bij de persconferentie over de deal. De Bombardier is door nieuwe Pratt & Whitney-motoren zo’n 20% zuiniger dan concurrerende toestellen.

Volgens de brochureprijs is de order ruim 5 miljard euro waard, maar het is waarschijnlijk dat Delta veel korting heeft gekregen. Bombardier heeft al jarenlang moeite om de CS100 te slijten, waardoor het bedrijf onlangs financiële steun bij de Canadese overheid moest aanvragen.

De aankoop is goed nieuws voor passagiers van Delta: de CS100 heeft de breedste stoelen in zijn klasse. De raam- en gangpadstoelen zijn 18,5 inch breed, terwijl de passagiers op de middenstoel maar liefst 19 inch hebben. In totaal kunnen er maximaal 133 mensen mee aan boord.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button