fbpx
AirlinesFrequente reizigersInnovatieLayoutOnderwerpen

Delta introduceert real-time volgen van bagage

Delta is van plan om op korte termijn bagagelabels te voorzien van RFID technologie om bagage efficiënter en nauwkeuriger te kunnen traceren. Het is de bedoeling dat reizigers beter geïnformeerd worden over de locatie van hun toebehoren en daardoor minder vaak te maken krijgen met bagageverlies.

Op dit moment is het voor reizigers van Delta al mogelijk om bagage te volgen door het labelnummer in te voeren op de site, maar de nieuwe techniek zorgt voor een nauwkeurigere tracking doordat er veelvuldig automatische scanners langs de bagageroute zijn geplaatst. Delta verwacht dat 99,9% van de bagage op deze manier juist wordt gescand. De RFID-labels zien er op het eerste gezicht hetzelfde uit als normale labels.

Tegen het eind van augustus gaat Delta op 84 vliegvelden de traceertechnologie installeren voor een bedrag van ongeveer 44 miljoen euro. Op de luchthavens van Las Vegas en Baltimore is de techniek al getest.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.
Back to top button