fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

IAG ziet order CSeries ‘als optie’

De International Airlines Group (IAG) overweegt om een order te plaatsen voor de CSeries. CEO Willie Walsh heeft dat laten weten aan Reuters.

Walsh heeft weer vertrouwen in het toestel, nadat Delta donderdag een grote order plaatste. “De order geeft vertrouwen aan andere partijen om ook naar het toestel te kijken. Mensen willen grote firm orders zien voor ze zich willen vastleggen”, stelt Walsh.

Delta plaatste donderdag een firm order voor 75 CS100’s. Bombardier zinspeelde al maanden op een grote order van een Amerikaanse carrier en hoopt met de order definitief door te breken bij de grote maatschappijen.

Geen concrete plannen
De CSeries staat bij IAG op dit moment nog niet op het boodschappenlijstje, gaf Walsh wel toe. “Het toestel maakt geen deel uit van onze plannen. Maar er is genoeg ruimte om de CSeries als potentieel toestel te bekijken”, aldus de CEO. Het Spaanse Vueling heeft in het verleden wel een gedetailleerde analyse van het Canadese toestel gemaakt, maar besloot toch geen order te plaatsen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button