fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpenProfessional

‘Topman Transdev nieuwe CEO Air France-KLM’

Air France-KLM gaat Jean-Marc Janaillac benoemen als nieuwe CEO. Dit melden Reuters en de Franse krant La Tribune. Air France-topman Frédéric Gagey blijft op zijn huidige plaats.

Janaillac is nu nog topman van openbaar vervoersbedrijf Transdev en was één van de drie kandidaten van buiten het bedrijf. Transdev bezit in Nederland onder andere de ov-bedrijven Connexxion en Veolia.

Frédéric Gagey, nu topman van Air France, en Lionel Guérin, topman van HOP!, zouden als interne kandidaten genoemd zijn, stelde de krant Les Echos in een eerder stadium.

Reuters stelt op gezag van een anonieme bron dat de kandidatencommissie vrijdag besloten heeft om Janaillac te steunen. Dinsdag wordt een besluit van de raad van bestuur verwacht. De 63-jarige Janaillac kan benoemd worden voor drie jaar. Die periode had Alexandre de Juniac nog uit zullen zitten, maar hij stapt over naar IATA.

Scepsis
Pilotenvakbond VNV vraagt zich op Twitter af hoe eerlijk de verkiezing van Janaillac gaat en hoe interne kandidaten beoordeeld zijn. Gagey leek goede papieren te hebben omdat hij zowel Air France als KLM goed kent.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button