fbpx
Reviews

Airport Review: Phnom Penh – Cambodja

Phnom Pehn Airport Waardering_Recensie_Sterren_3

Basics
Phnom Penh Airport ligt (mede door het drukke verkeer en files) zeker drie kwartier van de stad verwijderd. Het vliegveld ziet er netjes uit, het lijkt net opgeknapt. De aankomst/bagagehal van de binnenlandse terminal is volgezet met planten en een watertje. Dat is lekker uit het vliegtuig komen en het tegenovergestelde van de stad. De terminal voor buitenlandse vluchten krijgt een opknapbeurt, die in maart 2016 vergevorderd was. Het ziet er netjes uit.

Er gaan drie miljoen passagiers per jaar doorheen. De terminal kent enkele aerobridges voor boarding.

Apron Phnom Penh
Apron Phnom Penh

[su_spacer size=”10″]

Wachtvoorzieningen
Door de verbouwing is er beperkte wachtruimte bij de gates. Op andere plekken is voldoende ruimte.
De ophaal/wegbreng- plek voor de terminal is enorm klein. Snel daar wegwezen, maar wel heel goed op het verkeer letten.

Wachten
Wachten

[su_spacer size=”10″]

Security check
Redelijk lange rijen, maar ook weer niet bijzonder lang. Er staat personeel dat weinig zin in het werk heeft. Ze proberen wel het tempo erin te houden. Misschien minder prettig als jij aan de beurt bent, maar voor de rij is het wel prima.

Security Phnom Penh
Security Phnom Penh

[su_spacer size=”10″]

Horeca & Shopping
Er zijn wat winkels met lokale producten en het gebruikelijke parfum & chocolade segment. De centrale horecavoorziening stelt niet zoveel voor. We zagen enkele mensen met een Starbucks-beker lopen, maar de Starbucks konden we zo snel niet vinden.

Informatievoorziening
Bij de gates hangen weinig monitoren, als je verkeerd zit is het opstaan. Hopelijk is dit na de verbouwing verholpen. Op andere plekken hingen voldoende schermen. De omroepinstallatie was lastig te verstaan.

Conclusie
Aangezien het voor bijna iedereen een eind of begin vliegveld is en er geen uren en uren hoeven worden doorgebracht is het wel oké. Het grootste ongemak kwam door de verbouwing. Aankomen in een soort natuurlijke oase is erg prettig, al is de overgang naar de stad wel extra groot hierdoor.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.
Back to top button