fbpx
Reviews

Airport Review: Siem Reap – Cambodja

Siem Reap Airport Waardering_Recensie_Sterren_4

Basics
Siem Reap Airport is een nieuw vliegveld met ongeveer drie miljoen passagiers per jaar. Het vliegveld kent geen slurven, maar passagiers lopen over de apron naar de vliegtuigtrap. Er zijn twee terminals, een internationale en een tweede kleinere, voor het binnenlandse verkeer. De stad is voor enkele dollars met een tuktuk in twintig minuten bereikbaar. Taxi’s zijn ook te krijgen bij aankomst.

Siem Reap Terminal
Siem Reap Terminal

[su_spacer size=”10″]

Look & Feel
Het vliegveld is helemaal up to date en ziet er netjes uit. In een grote hal is de visabalie met voldoende capaciteit. De douane en bagageclaim (drie banden) zijn in dezelfde hal. In enkele stappen staan passagiers buiten. Daar wordt een ruimte vrij gehouden van taxichauffeurs zodat passagiers rustig een taxi of ander vervoer kunnen uitzoeken. Dit is erg prettig.

Wachtvoorzieningen
Deze zijn ruim voldoende. Er zijn genoeg stoelen die ook prettig zitten.

Gate area
Gate area

[su_spacer size=”10″]

Security
Er worden meer dan voldoende mensen ingezet om de security en douane soepel te laten verlopen. De douanemensen doen wel wat communistisch aan. Grote pet op en boos kijkend.
Zeker voor binnenlandse vluchten hoeft de passagier niet lang van tevoren te komen, alles verloopt zeer snel.

Winkels & Horeca
Veel voorzieningen zijn er niet. Er is een eet- annex koffietentje, geldwisselkantoor (haal dollars, niet de lokale munt!) en wat telefoonshops. Koffie bij de gates is voor Cambodjaanse begrippen met $3,50 voor een espresso erg duur.

Net buiten de terminals zijn meerdere winkeltjes waar simkaarten te krijgen zijn tegen schappelijke prijzen. De werknemers stellen de telefoons ook in.

Informatievoorziening
Het vliegveld is overzichtelijk en de informatie is makkelijk te verkrijgen.

Conclusie
Een goed begin van een reis naar Cambodja is dit vliegveld. Het is ruim opgezet en het personeel zorgt ervoor dat er geen opdringerige taxichauffeurs je in je nek hijgen. Een mooi nieuw, westers aandoend vliegveld.

Bagagehal
Bagagehal
Domestic terminal
Domestic terminal
Siem Reap Airport
Siem Reap Airport

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button