fbpx
Opmerkelijk

Cathay-crew voorkomt zelfmoord passagier

Cabinepersoneel van Cathay Pacific heeft de zelfmoord van een mannelijke passagier voorkomen. Het incident vond vorige week zaterdag plaats tijdens een vlucht naar Kathmandu. De man uit Nepal probeerde tijdens de landing op het toilet zelfmoord te plegen, meldt Fox news.

De man vloog van Seoul naar Kathmandu. In Hong Kong maakte het toestel een tussenstop. De man sloot zich voor de landing in Hong Kong op op de wc, waarna de crew de deur probeerde open te maken. Dit lukte niet direct. Na de landing kon de deur wel opengemaakt worden, hierbij trof het personeel de man aan met een bloedende hals.

Volgens de autoriteiten in Hong Kong probeerde de man zichzelf in de hals te verwonden met het hoesje van zijn mobiele telefoon, daarnaast probeerde hij zichzelf op te hangen met een schoenveter. Volgens de politie probeerde de man nog te vluchten nadat de deur opgebroken was.

De man werd gestopt voordat hij kon ontkomen en werd vervolgens overgebracht naar een ziekenhuis waar hij aan zijn verwondingen werd geholpen. De man mocht volgens de Hongkongse krant The Standard zijn reis vervolgen nadat hij werd ontslagen uit het ziekenhuis. Waarom de man zelfmoord wilde plegen, is nog niet duidelijk.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button