AirlinesOnderwerpProfessional

Kallita Air voegt 767 freighter toe aan vloot

Kallita Air heeft de eerste omgebouwde 767-300F aan de vloot toegevoegd. Dit stelt ch-aviation.

De Amerikaanse vrachtmaatschappij vliegt op dit moment met tien 747-200F’s. De omgebouwde 767 is de eerste uit een serie van vier tweedehands toestellen. Twee exemplaren worden omgebouwd naar full-freighters. Beide toestellen vlogen eerder voor het Thaise Business Air en werden gebouwd in 1989 en 1990.

Volgens ch-aviation worden de toestellen ingezet op de binnenlandse markt. Kallita Air focuste zich op internationale routes en laat de Amerikaanse vrachtmarkt links liggen. Concurrenten als UPS en FedEx zetten daar al 767’s in.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button