CambodjaLongreadNieuwsTravelspecial

Travelspecial: Cambodja

Up in the Sky brengt travelspecials. Hierin hebben we informatie over de highlights van het land en het (lucht)vervoer naar en in het land.

Om in de stemming te komen hebben we eigen materiaal over de leukste plekjes in het land. Daarnaast zoomen we ook in op de luchtvaart van het land. Hoe kom je er? Hoe verplaats je je? Welke luchthavens zijn de moeite waard? Welke kan je beter vermijden?

In deze special staat Cambodja centraal. We hebben een algemeen stuk en reviews van de twee belangrijkste luchthavens en reviews van AirAsia (om er te komen) en Bassaka Air (voor intern transport).

Alle travelspecials vind je hier.

Cambodja Special

Cambodja Special: Reizen en luchtvaart

Inleiding In Cambodja wonen circa 15 miljoen mensen. Het is ruim 4x zo groot als Nederland en ongeveer de helft van Duitsland. Er zijn drie commerciële vliegvelden: Phnom Penh (hoofdstad), Siem Reap-Angkor International en Sihanoukville, waarbij Siem Reap de grootste is. Reizen Cambodja heeft met het Angkor tempelcomplex een Unesco Heritage Site en een toeristenmagneet. …

0 comments

Flight Review – Bassaka Air A320

Bassaka Air A320 Economy Class Full service – Short-haul * Bassaka Air is een kleine maatschappij in Cambodja. Het vliegt met twee A320’s vanaf de basis Phnom Penh Airport naar Siem Reap en Macau. Bassaka bestaat sinds eind 2014, sinds de Cambodjaanse regering Air Operator Certificates toestaat aan andere partijen dan de flagcarrier. Wij hebben …

0 comments

Airline Review: AirAsia A320

Thai AirAsia A320 Economy Class Low-cost carrier, short haul * Thai AirAsia is een dochtermaatschappij van AirAsia die de Thaise markt bedient. De belangrijkste hub is het tweede vliegveld van Bangkok, Don Muang. Andere hubs zijn Chiang Mai, Phuket, Krabi, U-Tapao en Hat Yai. De vloot bestaat in april 2016 uit 48 A320’s. Allen hebben …

0 comments

Airport Review: Siem Reap – Cambodja

Siem Reap Airport Basics Siem Reap Airport is een nieuw vliegveld met ongeveer drie miljoen passagiers per jaar. Het vliegveld kent geen slurven, maar passagiers lopen over de apron naar de vliegtuigtrap. Er zijn twee terminals, een internationale en een tweede kleinere, voor het binnenlandse verkeer. De stad is voor enkele dollars met een tuktuk …

0 comments

Airport Review: Phnom Penh – Cambodja

Phnom Pehn Airport Basics Phnom Penh Airport ligt (mede door het drukke verkeer en files) zeker drie kwartier van de stad verwijderd. Het vliegveld ziet er netjes uit, het lijkt net opgeknapt. De aankomst/bagagehal van de binnenlandse terminal is volgezet met planten en een watertje. Dat is lekker uit het vliegtuig komen en het tegenovergestelde …

0 comments

Tags

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.