fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Delta introduceert premium economy op internationale vluchten

Delta Air Lines introduceert waarschijnlijk vanaf medio volgend jaar premium economy op haar internationale vluchten. Dat gerucht zoemde al enige tijd rond, Delta heeft dit nu op haar halfjaarlijkse mediadag bevestigd, zo melden Amerikaanse media.

De tussenklasse, die meer beenruimte en recline biedt dan economyclass, zou voor het eerst worden ingevoerd in de A350 die Delta in het tweede kwartaal van 2017 aan de vloot toevoegt.

Premium of comfort
Delta is pas de tweede Amerikaanse maatschappij die de internationale tussenklasse introduceert, vorig jaar maakte American Airlines bekend een soortgelijk product te gaan voeren. Bij Europese maatschappijen is economy premium of economy comfort al geruime tijd een bekend en geliefd fenomeen. Onder andere KLM heeft deze klasse. Passagiers betalen extra voor de ruimere stoelen, maar aanzienlijk minder dan in businessclass.

Spaarprogramma’s
Zowel American als Delta geeft verder nog geen details prijs over de nieuwe boekingsklasse, zoals op welke routes of wanneer precies die wordt ingevoerd. De airlines zijn nog drukdoende de nieuwe klasse in te passen in hun systemen en om te bepalen voor hoeveel miles of extra dollars passagiers een upgrade naar de ruimere stoelen kunnen krijgen en of de hoogste statushouders van de spaarprogramma’s voortaan een upgrade krijgen naar de tussenklasse in plaats van naar de duurste klasse.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button