fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Weer nieuw lid voor Airlines4Europe

Lobbyvereniging Airlines 4 Europe (A4E) heeft een nieuw lid binnengehaald, de Spaanse LCC Volotea.

Volta kijkt uit naar de samenwerking zegt de CEO, Carlos Muñoz. “A4E is een nieuwe en sterke stem om beleidsproblemen aan te spreken die met de dagelijkse business te maken hebben. De gezamenlijke agenda van alle leden voor de Europese luchtvaart is de kracht van A4E.” Ook de managing director van A4E is blij met het nieuwe lid: “I am pleased that A4E is attracting new members across all business models and that our joint approach gains more visibility here in Brussels. A week including strikes on the ground, in the air and new threats of higher taxes being imposed across the continent proves the need of a close cooperation among European airlines.”

A4E
Een week geleden sloot Jet2 zich nog aan bij de nieuwe vereniging. Airlines4Europe werd in januari opgericht door Air France-KLM, Easyjet, International Airlines Group (IAG), Lufthansa Group en Ryanair. In maart sloten Norwegian en Finnair zich ook aan bij de organisatie. De organisatie focust zich uitsluitend op Europa. Voor bijvoorbeeld easyJet was dit één van de belangrijkste redenen om lid te worden. “In A4E zijn de vijf grootste Europese maatschappijen vertegenwoordigd en we richten ons uitsluitend op Europa. IATA of ELFAA vertegenwoordigen de hele wereld. De focus op Europa is puur in ons belang, daarom doen we hieraan mee en trekken we ons ook terug uit ELFAA”, zei CEO Carolyn McCall in een interview met Up in the Sky.

Volotea
De maatschappij is in 2012 opgericht door de oprichters van Vueling. Vueling is overgenomen door IAG. Volotea vliegt met negentien B717’s en twee A319’s. De komende tijd worden de B717’s vervangen door A320-family toestellen. De maatschappij heeft 52 bestemmingen en vliegt vanaf zeven bases in Spanje, Italië en Frankrijk. Noordelijker dan Lille vliegt Volotea niet.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button