AirlinesFinancieelOnderwerpProfessional

CEO Monarch ontkent geruchten over verkoop

Monarch Airlines is niet te koop. Dit stelt CEO van de Britse carrier tegenover Reuters. Andrew Swaffield ontkent niet dat er interesse is, “maar het bordje ‘te koop’ staat er niet.”

De geruchten over een mogelijke overname van Monarch Airlines gaan sinds een paar weken. Eigenaar Greybull zou de maatschappij te koop willen aanbieden. Onder andere de Chinese HNA Group, eigenaar van Hainan Airlines, en easyJet zouden interesse hebben in een overname.

Volgens de CEO van de vakantievlieger is een verkoop nog niet aan de orde. “We kijken zelf naar overnames voor ons en er is ook interesse in ons, dat hebben we niet ontkend”, stelt Swaffield. Die interesse betekent niet dat er een verkoop op handen is. De CEO wil focussen op de dagelijkse business. “Onze focus ligt bij een succesvolle maatschappij”, aldus Swaffield.

easyJet
Onder andere easyJet is genoemd als mogelijke overnamekandidaat voor Monarch. Maar oprichter Stelios Haji-Ioannou liet al in een eerder stadium weten niets in een overname te zien.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button