fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpenVeiligheid

CityJet vlucht onderschept door Britse straaljagers

Britse straaljagers hebben maandagavond een toestel van CityJet onderschept omdat de piloten zich niet hadden gemeld bij de Britse luchtverkeersleiding. Dit meldt avherald.com.

De Avro RJ-85 voerde voor Air France een vlucht van Parijs naar Newcastle uit. Toen de piloten rond 20.10 uur Nederlandse tijd het Britse luchtruim inkwamen, reageerden zij niet op een aantal oproepen van de Britse verkeersleiding. Het Britse ministerie van defensie stuurde daarop twee gevechtsvliegtuigen de lucht in om het toestel te onderscheppen. Op weg naar het vliegtuig gingen de twee Typhoons door de geluidsbarrière heen. 

De gevechtsvliegtuigen escorteerden het vliegtuig naar Newcastle, waar het veilig landde. Volgens Air France was er een probleem met de radiocommunicatie. De veiligheid van de passagiers is niet in het geding geweest, stelde de maatschappij

British Airways
Zondag werd een Boeing 777 van British Airways boven Hongarije onderschept door de Hongaarse luchtmacht. Ook dat toestel maakte geen radiocontact met de luchtverkeersleiding.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button