fbpx
Opmerkelijk

Passagier doet zich voor als piloot

Een passagier van een vlucht van Dragonair is gearresteerd nadat hij zich op een vlucht naar Maleisië voordeed als piloot. Dit melden diverse media.

Het incident vond eind maart al plaats, maar is nu pas naar buiten gebracht door de voorzitter van de stewardessenvereniging van Dragonair. De imitator zou tussen de achttien en twintig jaar zijn en was gekleed in een pilotenoutfit. Hij had bagagelabels van Cathay Pacific, Dragonair’s moederbedrijf, bij zich. Hij stapte in Hong Kong in op een vlucht naar Penang in Maleisië.

De man vertelde het personeel bij het boarden dat hij net klaar was met een vlucht vanuit San Fransisco, en vroeg of hij de piloot van de vlucht naar Penang kon spreken na de landing. De man bestelde tijdens de vlucht een Bloody Mary. Dit wekte argwaan bij de stewardessen, want die cocktail stond niet op het menu. Zij gaven hem hierop een non-alcoholische cocktail. De stewardessen bleven alert omdat de man zijn personeelsnummer niet kon geven.

De man is door beveiligingspersoneel meegenomen na de landing. Voor terugkeer naar Hong Kong is het toestel doorzocht. Het is nog niet duidelijk of de passagier ergens van beschuldigd wordt.

Het blijkt dat de imitator al eerde zich voor heeft gedaan als piloot. Hij is dan ook als “Mr Pilot” terug te vinden op Instagram.

Ying de Jong

Redacteur. Ying heeft altijd al wat met vliegtuigen en de organisaties die met luchtvaart te maken hebben. Daarom is ze ook Aviation Operations gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en levert ze bijdragen aan Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button