fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Alitalia wil groot belang in Air Malta

Alitalia en Air Malta gaan nauw samenwerken. De Maltese regering heeft een intentieverklaring getekend met Alitalia waarin de Italianen een belang van 49 procent nemen in de Maltese maatschappij, meldt AeroTime.

Er gingen al langer geruchten over onderhandelingen tussen Air Malta en een onbekende maatschappij. De flagcarrier van Malta zoekt naar een partner om beter de toekomst in te kunnen. De maatschappij kreeg in 2010 een financiële injectie van de regering van 130 miljoen dollar.

Partner
Eén van de namen die genoemd werd als mogelijke partner, was Etihad. De carrier noemde die geruchten eind april “categorisch onwaar“. Maar als Alitalia een belang in Air Malta neemt, krijgt Etihad indirect toch invloed op de maatschappij. Alitalia is voor 49 procent eigendom van de Golfmaatschappij.

Sterke banden
Volgens Alitalia-CEO Cramer Ball zijn er sterke banden tussen Italië en Malta en is de intentieverklaring een eerste stap naar meer samenwerking. “We moeten ondubbelzinnig duidelijk maken dat een deal met Air Malta geen gevolgen heeft voor ons eigen herstructureringsprogramma”, stelde hij. Ook Alitalia probeert, na jaren van financiële malaise, weer winstgevend te worden. Hierbij wordt de maatschappij geholpen door Etihad.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button