AirlinesIncidentenOnderwerpVeiligheid

Xiamen Airlines gestraft voor tailstrike B737

Xiamen Airlines mag voorlopig geen chartervluchten of extra vluchten uitvoeren. De Chinese luchtvaartautoriteit heeft de maatschappij een verbod opgelegd nadat een Boeing 737-800 in april een tailstrike maakte bij de landing.

Het incident vond plaats op 12 april tijdens een vlucht van Hangzhou naar Guangzhou. Bij de landing kwam het toestel weer los van de landingsbaan. De gezagvoerder besloot daarop tot een go-around en trok de neus weer steil op. Daarbij raakte het toestel met de staart de baan. Bij een tweede poging kon de Boeing veilig landen.

Strafmaatregelen
De Chinese luchtvaartautoriteit CAAC beoordeelde de tailstrike als een “serieus incident” en wil dat Xiamen Airlines de veiligheid en de training verbetert om zo de operationele risico’s te verminderen. De maatschappij mag voorlopig geen nieuwe chartervluchten en extra vluchten aannemen. Tegen de crew worden ook maatregelen genomen, melden Chinese media. Wat die maatregelen inhouden, is niet duidelijk.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close