fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

AirAsia wil Thaise en Indonesische takken samenvoegen

AirAsia Group onderzoekt of de Thaise en Indonesische filialen samengevoegd kunnen worden. Het hoofdkantoor van de maatschappij zou in Thailand moeten komen, melden diverse media.

Thai AirAsia werd in 2003 opgericht, Indonesia AirAsia in 2005. Beide maatschappijen hebben een low-cost model, zoals de hele AirAsia-groep. Een woordvoerder van de Indonesische tak laat aan ATW Online weten dat er onderzoek gedaan wordt naar een mogelijke samenvoeging. “We komen met een update, maar het project wordt nog onderzocht”, stelt hij.

De eerste signalen kwamen van de Thaise vice-premier, hij liet weten dat een samengevoegd bedrijf wellicht van de Thaise beurs verdwijnt. Volgens ch-aviation zou er vanuit Thaise tak van AirAsia ook interesse zijn in een partnership met flagcarrier Thai.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button