fbpx
Opmerkelijk

Chinese toeristen ‘aangevallen’ na weigeren fooi

Een groep Chinese toeristen zou afgelopen maandag aangevallen zijn door Vietnamese marechaussees nadat de groep weigerde om een fooi te betalen. Dit melden Chinese media. Vietnam ontkent dat er iets gebeurd is.

Het incident zou gebeurd zijn op de luchthaven van Cam Ranh, in het midden van Vietnam. Een vlucht naar Shanghai liep drie uur vertraging op, tot onvrede van de passagiers.

Over wat er precies gebeurd is, lopen de lezingen uiteen. Chinese media stellen dat de groep werd aangevallen nadat Vietnamese marechaussees om smeergeld vroegen en een Chinese man dit weigerde.

Volgens een anonieme Chinese getuige begon één van de marechaussees uit het niets op een tafel te slaan en in het Vietnamees te schelden. Een andere getuige stelde dat haar man geboeid werd toen hij de oproer probeerde te filmen.

Niet geslagen
De luchthaven laat in een verklaring weten dat één van de passagiers probeerde om een ‘werktuig’ af te pakken van één van de marechaussees. Vervolgens bemoeide meerdere mensen zich ermee, waardoor de marechaussees de Chinezen ‘vroegen’ om te stoppen, laat een woordvoerder weten. “Ze konden alleen gebaren gebruiken door een taalverschil. Er is niemand geslagen”, stelde de woordvoerder.

Deze video zou gemaakt zijn tijdens het incident:

Andere incidenten
Chinese passagiers zelf zijn ook geen lieverdjes. Een paar weken geleden gingen drie passagiers nog door het lint toen hun vlucht vertraagd werd. Vorig jaar kwamen Chinese passagiers in het nieuws omdat ze brand stichtten aan boord of een vliegtuigdeur wilde openen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button