fbpx
OnderwerpenProfessional

EASA start taskforce om risico’s van drones te onderzoeken

De Europese autoriteit voor luchtvaartveiligheid in Europa, de EASA, heeft bekend gemaakt dat het een taskforce op gaat zetten om de risico’s van botsingen tussen drones en vliegtuigen in kaart te brengen. De taskforce zal bestaan uit vertegenwoordigers van vliegtuig- en motorfabrikanten.

De taskforce gaat zich bezighouden met het analyseren van relevante incidenten die door de Europese lidstaten zijn gemeld. Daarnaast worden bestaande onderzoeken over de impact van drone botsingen met vliegtuigen bestudeerd.

Bij het onderzoek richt de taskforce zich op de kwetsbaarheden van vliegtuigen, zoals de motoren, het casco en de voorruiten. Er wordt hierbij onderscheidt gemaakt tussen grote vliegtuigen, general aviation en helikopters en hun specifieke ontwerp en operationele eisen.

Er zal door de onderzoekers ook gekeken worden naar mogelijkheden voor verdere studies en er worden praktijktests uitgevoerd.

Het is de bedoeling dat de taskforce de Europese lidstaten, buitenlandse autoriteiten en andere betrokkenen zal ondersteunen. Tegen het eind van juli zullen de resultaten en aanbevelingen worden gepresenteerd.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button