AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerp

China straft Emirates hard vanwege te weinig brandstof

De Chinese luchtvaartautoriteiten hebben zojuist Emirates verboden om in de komende zes maanden nieuwe bestemmingen in China te openen of de capaciteit naar het land te vergroten. De oorzaak is een incident op de luchthaven van Beijing.

Een Emirates A380 moest op 23 januari twee keer een doorstart maken tijdens de landing door slecht weer. Bij de derde, succesvolle poging had het toestel volgens de reglementen niet genoeg brandstof meer aan boord. In de luchtvaart is het een doodzonde om met minder dan de final reserve aan brandstof te landen.

De autoriteiten openden een onderzoek naar het incident, maar de piloten van de A380 wilden daaraan niet meewerken. Waarom is niet bekend. Omdat dit tegen de regels is, hebben de autoriteiten de luchtvaartmaatschappij nu zo hard gestraft.

Up in the Sky heeft Emirates naar een reactie gevraagd, maar het bedrijf heeft nog niet kunnen reageren.

Een uitleg over hoeveel brandstof er mee moet in een vliegtuig staat in dit artikel.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close