fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

Opnieuw gewonden door zware turbulentie boven Indonesië

Zaterdagochtend zijn zeventien passagiers aan boord van een Hong Kong Airlines-vlucht gewond geraakt, nadat hun vliegtuig boven Indonesië in zware turbulentie terecht kwam.

Het toestel was onderweg van Bali naar Hong Kong toen het boven Borneo in het extreme weer terechtkwam. Uit veiligheidsoverwegingen zijn de piloten vervolgens teruggekeerd naar Bali.

“Zeventien mensen zijn gewond geraakt, waarvan er twaalf naar het ziekenhuis moesten voor verdere behandeling. De andere vijf zijn bij de EHBO-post op ons vliegveld geholpen”, zei Trikora Harjo, de manager van Bali’s luchthaven.

De meeste passagier liepen blauwe plekken en schaafwonden op; geen enkel persoon is zwaargewond geraakt. In totaal waren er 204 passagiers en 12 crewleden aan boord van de Airbus A330-200. Het toestel zelf liep geen noemenswaardige schade op.

Etihad
Eerder deze week kwam een vliegtuig van Etihad ook in zware turbulentie terecht boven Indonesië. Daarbij vielen 31 gewonden en raakte het toestel flink beschadigd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button