AirlinesFrequente reizigerOnderwerp

WestJet start non-stop vluchten naar London

WestJet vliegt vanaf vandaag vanuit zes Canadese steden rechtstreeks naar London Gatwick. Er wordt gevlogen vanuit Vancouver, Calgary, Toronto, Edmonton, Winnipeg en St. John’s.

Alle vluchten, behalve die uit St. John worden met de ‘nieuwe’ B767-300ER’s uitgevoerd. WestJet voegde onlangs vier van deze (tweedehands) toestellen toe aan de vloot.

56 vluchten
Wekelijks gaan er 28 WestJet vluchten van Canada naar Gatwick. Toronto zal de dikste route zijn met een dagelijkse vlucht het hele jaar door. Ook dagelijks, maar alleen in het zomerseizoen vliegt WestJet vanaf St Johns. Hier wordt een 737 ingezet. Vanuit Calgary wordt ook het hele jaar door gevlogen, vijf keer per week. Alle andere routes zijn alleen in het zomerseizoen. Vancouver wordt 6x per week gevlogen, Edmonton twee keer per week, en Winnipeg 1x per week.

Blij
Gregg Saretsky, CEO zegt erover: “The launch of wide-body transatlantic service this weekend ushers in a new era in the history of WestJet. From humble beginnings as a regional airline serving five destinations in Western Canada, we have grown to become a truly international carrier in just two decades, now taking Canadians across the North Atlantic to visit family and friends in London and beyond. Our low-fare, high-care service, combined with our caring, people-driven approach, continues to win new guests in every new part of the world we serve. I thank more than 11,000 WestJetters as well as our loyal guests for making this remarkable milestone a reality.”

Gatwick’s CEO zegt: “We welcome WestJet – one of the world’s most respected airlines to Gatwick. WestJet prides itself on offering its passengers a high quality service at very competitive prices.
“Gatwick’s twenty eight new weekly flights to Canada provide a significant boost to the competitiveness of the UK transatlantic market. This competition can only be good for UK consumers enjoy who will benefit from an increased range of destinations at affordable prices, while enjoying WestJet’s renowned commitment to great service.”

B767
Aan boord van de 767’s gaan 262 passagiers inclusief de 24 premium stoelen in 2-2-2 opstelling. In economy is de opstelling 2-3-2. Londen is de derde transatlantische bestemming voor WestJet. In 2014 lanceerde de maatschappij de route St. John’s – Dublin en in 2015 Halifax – Glasgow. Prijzen zijn vanaf circa €200 enkele reis.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/