fbpx
NieuwsOpmerkelijk

‘Iedereen’ wil in luchtvaart werken

De luchtvaartindustrie spreekt het meest tot de verbeelding als mensen wordt gevraagd waar ze zouden willen werken. Dat blijkt uit onderzoek van Randstad Australia & New Zealand.

Er zijn meer dan 10.000 mensen in de regio ondervraagd en de meesten zouden bij Virgin Australia of Qantas willen werken. Ook de douane is een populaire werkgever. De belangrijkste redenen die worden genoemd zijn: hoog salaris, prettig werksfeer en een gunstige werk-prive balans. Baanzekerheid wordt minder vaak genoemd dan in voorgaande enquêtes.

Reizen voor werk
In totaal zegt 84% van de ondervraagden het reizen voor werk als een bonus te zien. 55% zoekt actief naar een dergelijke baan en 24% heeft een baan waar reizen deel van de werkomschrijving uitmaakt. Er is geen verschil in voorkeur tussen mannen en vrouwen en per leeftijdsgroep. Iedereen wil reizen voor het werk.

Weten hoe je als piloot aan de slag komt? Kijk eens op onze site www.hoewordikpiloot.nl

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button