General aviationLiefhebberNL nieuwsOnderwerp

Zweefvliegtuig landt op akkerland Zutphen

Een 16-jarige zweefvlieger heeft zaterdagavond zijn toestel noodgedwongen op een akkerland bij Zutphen moeten laten landen. Hij was eigenlijk op weg naar het zweefvliegcentrum Terlet bij Arnhem.

Volgens de Stentor zette Silvian de Vries zijn zweefvliegtuig op het akkerland omdat hij veel de laag zat. Na drie uur vliegen zat hij op zeshonderd meter, terwijl hij eigenlijk op 1500 meter had moeten zitten om Terlet te kunnen bereiken. Het akkerland was volgens De Vries de beste oplossing: “Een lang veld waar niet te veel hoge bomen omheen staan.”

Bewoners van de wijk De Teuge stonden wat raar te kijken toen het toestel geland was. “Er landt hier wel eens een luchtballon, maar dit is de eerste keer dat ik hier een zweefvliegtuig zie landen,” aldus een buurtbewoner tegen de krant.

Het komt geregeld voor dat een zweefvliegtuig een zogenaamde buitenlanding moet maken. Net zoals in deze situatie kan de piloot het vliegveld niet meer bereiken. Hij moet het toestel dan neerzetten in een akkerland of weiland.

Eerder op de zaterdagmiddag stortte een motorzwever neer vlakbij vliegveld Hilversum. Daarbij raakte een van de inzittenden gewond.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close