fbpx
Frequente reizigersOnderwerpenVliegvelden

Automatische paspoortcontrole met eGates op Curacao

Passagiers met een Europees, Canadees of Amerikaans paspoort die landen op Curaçao kunnen vanaf nu in een paar seconden het land in of uit. Op luchthaven Hato Airport, zijn zes state-of-the-art ‘eGates’ in gebruik genomen.

De eGates lezen in een paar seconden een paspoort scannen en controleren. Hiermee wil het vliegveld nog meer service bieden aan de arriverende en vertrekkende bezoekers. Er staan zes eGates in de aankomsthal en twee eGates in de vertrekhal van het vliegveld.

Om gebruik te maken van de eGates hebben toeristen en inwoners van Curaçao een paspoort nodig dat is voorzien van een chip. Tevens is het belangrijk om 24 uur vóór het vertrek naar Curaçao online een zogeheten ED-kaart in te vullen. Deze ED-kaart is gekoppeld aan het Border Management System van de Curaçaose Immigratiedienst. Als een paspoort bij een eGate gescand wordt, vergelijkt het systeem depaspoortgegevens met de informatie op de ED-kaart. Als de gegevens correct zijn, opent de poort van de eGate zich en kan de passagier het land in.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button