fbpx
BestellingenOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Airbus levert 52 toestellen af in april

Airbus heeft in april 52 toestellen afgeleverd. Daarnaast werden er 85 nieuwe vliegtuigen besteld.

De A320-family is verantwoordelijk voor tachtig procent van de nieuwe toestellen: 41 exemplaren werden afgeleverd aan diverse klanten. Rond de A320neo blijft de situatie zorgelijk. Lufthansa nam een tweede toestel af, maar meer positief nieuws is er nauwelijks. Airbus verlaagt de productiesnelheid van het toestel en diverse klanten ventileerden de laatste maanden hun onvrede, daarin staat Qatar Airways inmiddels niet meer alleen.

Widebody’s
In april werden er elf widebody’s afgeleverd: zes A330’s, drie A380’s en twee A350’s. Wie de klanten van de A330 waren, geeft Airbus niet prijs. De A38o’s zijn afgeleverd aan Emirates en Etihad. De A350’s gingen naar Singapore en Finnair. Voor Singapore was het de tweede A350, voor Finnair de vijfde. Vanuit de Airbusfabriek in Mobile (Verenigde Staten) werd de eerste ‘Amerikaanse’ A321 afgeleverd aan JetBlue.

Orders
De grootste order is voor Delta, dat 37 A321ceo’s bestelde. Een andere grote order is voor China Eastern Airlines, dat twintig A350-900’s bestelde. De andere bestellingen werden onder andere geplaatst door Air Côte D’Ivoire uit Ivoorkust en het Colombiaanse Avianca.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button