fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

Miljardenwinst voor Emirates over 2015

Emirates heeft over het financiële jaar 2015 een miljardenwinst geboekt.  De golfmaatschappij noteerde een winst van 2,2 miljard dollar.

De totale omzet van de Emirates Group bedroeg 25,3 miljard dollar. Dat is drie procentpunt minder dan vorig jaar. Door de lage olieprijs bespaarde Emirates 9 miljard Arabische dirham, maar door een dure dollar moest de carrier weer 6 miljard dirham inleveren.

In 2015 vervoerde Emirates 51,9 miljoen passagiers, in 2014 waren  dit er nog 48,1 miljoen. De carrier nam in twaalf maanden 29 nieuwe toestellen in ontvangst. Hiervan vormt de A380 het grootste deel, er werden zestien nieuwe exemplaren aan de vloot toegevoegd.

 

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button