fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Lufthansa vermindert cabinepersoneel op 747 en A330

Lufthansa zet van juni tot september minder cabinepersoneel in op de Boeing 747 en A330. Volgens de maatschappij is er te weinig personeel.

Cabinepersoneel-vakbond UFO is het daar niet mee eens, laten ze weten tegen de Duitse website Aero.de. Lufthansa voert de maatregel door omdat er, volgens de maatschappij, ongebruikelijk veel zieken en afwezigen zijn.

Volgens UFO is daar niets van waar. “Het ziekteverzuim is net zo hoog als de afgelopen twee jaar”, stelt Nicoley Baublies, voorzitter van UFO. Lufthansa wil op vluchten met 747-400’s en A330’s in de economy class één persoon minder inzetten. Ook met één persoon minder, komt de veiligheid nog niet in het geding, stelt de carrier.

Zomerschema
In het zomerschema voert Lufthansa 6 procent meer vluchten uit. Oorspronkelijk zou dat 6,6 procent worden, maar door dalende boekingen heeft Lufthansa de prognose gecorrigeerd.
Baublies vermoedt dat Lufthansa de maatregel neemt om geld te besparen. De maatschappij zou dit jaar 1400 nieuwe medewerkers aannemen, maar heeft die volgens UFO nog niet gevonden. Er is in Duitsland weinig werkloosheid en de concurrentie van andere maatschappijen, die ook op zoek zijn naar gekwalificeerd personeel, is zwaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button