AirlinesIncidentenOnderwerpVeiligheid

Orient Thai hard gestraft voor landing zonder wiel

Orient Thai Airlines mag voorlopig niet naar vijf Chinese bestemmingen vliegen. Ook mogen vijf vliegtuigen niet naar China worden ingezet. De Chinese luchtvaartautoriteit heeft deze straffen opgelegd nadat een 737 van de carrier in april een wiel miste na een landing in China.

Een 737-300 van de maatschappij verloor op 11 april  één van de wielen van het neuslandingsgestel. Dit gebeurde tijdens een vlucht van Phuket naar Nanning en kwam na de landing in China aan het licht. Wat er met het wiel gebeurd is, is niet duidelijk.

Luchtvaartautoriteit CAAC verbiedt de maatschappij nu om nog naar Chengdu, Xian, Nanchang, Chongqing en Nanjing te vliegen. Alleen de bestemmingen Nanning, Changsha en Shanghai blijven over. De sancties gelden voor zes maanden. De maatschappij moet daarnaast vijf toestellen uitsluiten van de dienstregeling naar China. Welke toestellen dit zijn, is volgens FlightGlobal niet duidelijk.

Tot slot krijgt de maatschappij een boete van 29 duizend Chinese Yuan (3900 euro).

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close