IncidentenNL nieuwsOnderwerp

Monument slachtoffers vliegramp Tripoli onthuld

In Nieuwegein wordt vanmiddag een monument onthuld ter nagedachtenis aan de vliegramp in Tripoli. Zes jaar geleden stortte daar een toestel van Afriqiyah Airways neer. Bij de crash kwamen 103 mensen om het leven, veel van hen waren Nederlanders.

De ramp, op 12 mei 2010, kostte aan 103 mensen het leven. Onder hen waren zeventig Nederlanders. Slechts één passagier, een destijds negenjarige Nederlandse jongen, overleefde de ramp.

Het ongeluk gebeurde toen de Airbus A330 een doorstart maakte voor de landing in Tripoli. Die werd te vroeg ingezet, waarna het toestel neerstortte. Het monument wordt gevormd door een wereldbol, een bankje en een plateau met de namen van de slachtoffers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close