IncidentenNL nieuwsOnderwerp

Monument slachtoffers vliegramp Tripoli onthuld

In Nieuwegein wordt vanmiddag een monument onthuld ter nagedachtenis aan de vliegramp in Tripoli. Zes jaar geleden stortte daar een toestel van Afriqiyah Airways neer. Bij de crash kwamen 103 mensen om het leven, veel van hen waren Nederlanders.

De ramp, op 12 mei 2010, kostte aan 103 mensen het leven. Onder hen waren zeventig Nederlanders. Slechts één passagier, een destijds negenjarige Nederlandse jongen, overleefde de ramp.

Het ongeluk gebeurde toen de Airbus A330 een doorstart maakte voor de landing in Tripoli. Die werd te vroeg ingezet, waarna het toestel neerstortte. Het monument wordt gevormd door een wereldbol, een bankje en een plateau met de namen van de slachtoffers.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/