fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Zwanenburgbaan twee weken dicht voor onderhoud

De Zwanenburgbaan gaat vanaf half mei twee weken dicht voor onderhoud. Tussen 17 en 31 mei wordt er gewerkt aan de verlichting- en aansturingsssytemen van de landingsbaan.

Naast het vervangen van het zogeheten Airfield Lighting Control and Monitoring System (ALCMS) voert de luchthaven ook regulier onderhoud uit aan de baan. Dit gebeurt ieder jaar aan alle banen. Door dit te combineren met het vervangen van de ALCMS hoeft de baan minder lang uit de roulatie. Voor groot onderhoud zijn de banen eens per vijf jaar langere tijd buiten gebruik. Dit jaar was dat bij de Buitenveldertbaan het geval.

Andere banen
Door het onderhoud kunnen de secundaire banen, de Aalsmeerbaan, Buitenveldertbaan en Schiphol-Oostbaan, vaker ingezet worden voor vliegverkeer. De Oostbaan wordt alleen voor groot vliegverkeer ingezet als andere banen niet beschikbaar zijn, bijvoorbeeld bij een harde zuidwestenwind. Als het nodig is, kunnen de banen ook ’s nachts worden ingezet.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button