fbpx
AirlinesIncidentenLayoutOnderwerpen

Vlucht Emirates wijkt uit naar Mumbai Airport

In de nacht van dinsdag op woensdag maakte vlucht EK-378 van Dubai naar Phuket een ongeplande landing in Mumbai. De uitwijking had te maken met technische problemen met het toestel, een Boeing 777-300ER. Aan boord waren 138 passagiers en zestien bemanningsleden.

Alle passagiers werden nog dezelfde nacht met een vervangende vlucht naar Dubai gebracht. De zestien bemanningsleden hadden inmiddels hun maximale aantal vlieguren gemaakt, waardoor zij in een hotel moesten achterblijven. Nadat de technische controle van het toestel was afgerond en er geen mankementen waren gevonden, konden zij de volgende dag terugvliegen naar Dubai.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button