fbpx
IncidentenNieuws

China Southern A330 teruggekeerd naar Schiphol

Zaterdag keerde een China Southern A330-300 met registratie B-5965 terug naar Schiphol.

Het toestel voerde vlucht CSN346 uit naar Peking. Boven de Noord-Duitse stad Kiel maakte het een rechterbocht om koers te zetten richting Schiphol. Er werd nog een uitstapje gemaakt boven de Noordzee, waarschijnlijk om brandstof te lozen. Het is rond 19:00 uur geland op de Buitenveldertbaan.

LVNL
De Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) bevestigt de terugkeer van de Airbus en zegt dat op Schiphol zal worden geland. De woordvoerder van LVNL meldt aan Up in the Sky dat het toestel terugkeert vanwege kleine technische problemen die de vliegveiligheid niet in gevaar brengen. “Wij verwachten niet dat er bij de landing speciale assistentie zal worden ingezet. Er zijn geen speciale procedures opgestart en iedereen is normaal aan het werk,” zegt de woordvoerder.

Vlucht
De vlucht vertrok zaterdagmiddag driekwartier later dan gepland, om 15:35 uur van de Polderbaan. Na een half uur vliegen werd gekeerd, om 16:11 uur. Het toestel daalde van ruim 10 kilometer hoogte naar 10.000 voet (3 kilometer). Dit wordt vaak gedaan in geval van nood, omdat op deze hoogte ook zonder zuurstofmaskers geademd kan worden. Na enige tijd klom het vliegtuig weer naar 25.000 tot 30.000 voet.

Holding
De piloten melden vanuit de cockpit mogelijk een overweight landing te moeten maken. Even na zes uur wordt vanuit het flight deck gezegd dat er langer rondgevlogen zal moeten worden. Het toestel heeft ongeveer een uur rondjes gevlogen op 5 km hoogte in de holding boven de Flevopolder en het IJsselmeer. Daarna vertrok het voor extra rondjes boven Zuid-Oost Drenthe, bij het punt NARSO. Volgens LVNL werd geen brandstof gedumpt boven Nederland.

In totaal is er ongeveer 3,5 uur gevlogen. De vlucht naar Peking duurt normaal 9,5 uur.

Screenshot ©Flightradar24
Screenshot ©Flightradar24

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button