fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Air Serbia neemt eerste A330 in ontvangst | foto

Deze week heeft Air Serbia zijn eerste Airbus A330 in ontvangst genomen. Het tweedehands toestel is afkomstig van partner Etihad.

Woensdag is de A330-200 geland op Nikola Tesla Airport, de luchthaven van Belgrado. Daar werd het vliegtuig feestelijk onthaald door de Servische pers en de top van Air Serbia.

“Door de moderne A330 wordt het voor ons mogelijk om rechtstreeks naar New York te gaan vliegen. De verbinding tussen de Balkan en de Verenigde Staten wordt hierdoor veel beter”, zo zei Air Serbia CEO Dane Kondić bij de ontvangst.

De negen jaar oude A330 vloog eerder voor Jet Airways en Etihad. In de komende weken wordt het interieur van de Airbus gerenoveerd, zodat deze weer volledig up-to-date is. De A330 krijgt 254 stoelen aan boord, waarvan 18 in de zakenklasse.

Air Serbia gaat vanaf 24 juni vijf keer per week tussen Belgrado en New York vliegen. Daardoor is er voor het eerst in 24 jaar weer een directe verbinding tussen beide steden.

Deze A330-200 is het enige widebody-toestel van Air Serbia, en dat zal voorlopig ook zo blijven. De totale vloot van de maatschappij bestaat nu uit 21 toestellen.

Het nieuwe toestel kreeg een feestelijk onthaal. V.l.n.r. Air Serbia CEO Dane Kondić, burgemeester van Belgrado Sinisa Mali en de piloot van de eerste vlucht.
Het nieuwe toestel kreeg een feestelijk onthaal. V.l.n.r. Air Serbia CEO Dane Kondić, burgemeester van Belgrado Sinisa Mali en de piloot van de eerste vlucht.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button