AirlinesFrequente reizigerNieuwsOnderwerp

Na acht jaar weer rechtstreekse vluchten tussen VS en Suriname

De Amerikaanse autoriteiten hebben de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) toestemming gegeven om rechtstreeks naar de VS te vliegen. Dat was jarenlang niet mogelijk vanwege de slechte veiligheidscontrole op de luchthaven van Paramaribo.

Via Suriname worden veel drugs gesmokkeld. Omdat de VS vonden dat er op vliegveld de Zanderij niet genoeg gedaan werd om de drugscontrole te verbeteren, mocht de SLM acht jaar lang niet rechtstreeks naar Amerika vliegen. De maatschappij moest daardoor op vluchten naar Orlando en Miami eerst een tussenstop maken in Guyana of Aruba.

Voor veel Surinamers was de extra reistijd een grote ergernis. De Surinaamse overheid heeft daarom de veiligheidsmaatregelen op de Zanderij verscherpt en een nieuwe aanvraag ingediend bij de Amerikaanse veiligheidsautoriteiten om weer rechtstreeks te mogen vliegen. Deze week werd die toestemming verkregen.

Het nieuws is met grote blijdschap ontvangen in Suriname. Minister Andy Rusland van Transport wees in een verklaring naar de positieve gevolgen voor de economie van het land. “Dit zal een spin off hebben naar de toerismesector en naar de security en safety op onze luchthaven”, zo tekende dagblad de Ware Tijd op uit zijn mond.

Het is nog niet bekend op welke datum de rechtstreekse vluchten naar de VS hervat worden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close