IndustrieNL nieuwsOnderwerpProfessionalSchiphol Airport

Schiphol Group versterkt bestuur van AviAssist

De Schiphol Group versterkt het bestuur van stichting AviAssist. Samen met de stichting zet de luchthaven zich in om de luchtvaartveiligheid in Afrika te verbeteren.

“We zijn verheugd dat Schiphol zitting neemt in ons bestuur,” zegt Tom Kok, directeur van AviAssist, “Schiphol’s ervaring en commitment aan veiligheid zijn een groot voordeel voor AviAssist en voor de mensen die we in Afrika ondersteunen.”

AviAssist ondersteunt de luchtvaart in Afrika door met praktische oplossingen het luchtverkeer veiliger te maken en het veiligheidsbesef te vergroten. Er worden onder andere wildlife-trainingen, trainingen voor de luchthavenbrandweer en trainingen voor het ontwikkelen van de luchthavens gegeven.

“Veiligheid staat in de luchtvaart voorop. We kijken er naar uit om onze kennis daarover te delen met collega’s in Afrika om de veiligheid van de Afrikaanse luchtvaart te bevorderen”, stelt Ron Louwerse namens de Schiphol Group. De organisatie is er volgens Louwerse trots op dat ze een bijdrage kan leveren aan de veiligheid van vluchten in Afrika. “Die vluchten voeden ook ons netwerk”, aldus Louwerse.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button