fbpx
NL NieuwsOnderwerpenProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Besluit acties beveiliging Schiphol aanstaande

Vanmiddag moet duidelijk zijn wanneer en hoe de beveiligers op Schiphol actie gaan voeren. Dat heeft projectleider Leen van der List van de FNV tegen Up in the Sky gezegd.

Arbeidsomstandigheden
De vakbond had de beveiligingsbedrijven op Schiphol en de luchthaven zelf een ultimatum gesteld, dat zondagavond afliep. “Daar hebben we geen afdoende reactie op gekregen,” zegt Van der List. De bond wil dat de werkgevers en de luchthaven wat doen aan de werkdruk en de arbeidsomstandigheden zoals die zijn sinds de invoering van de centrale beveiliging op Schiphol, in juni vorig jaar. “De reactie was een herhaling van zetten.”

Niet ter discussie
Aangezien de werkgevers en Schiphol het ultimatum hebben laten verstrijken, staat actievoeren niet meer ter discussie. Van der List: “Dat is daar een logisch gevolg van.” Het enige waar de projectleider nu over praat met zijn achterban is wanneer er acties komen en welke vorm die aannemen. “Acties op Schiphol zijn geen sinecure, zeker niet als het met beveiliging te maken heeft.”

Hinder
De veiligheid moet niet in het gedrang komen en de beveiligers willen ook geen overlast veroorzaken. “Zeker bij aanvang van de acties zal het doel zijn dat het publiek hier zo min mogelijk hinder van ondervindt,” zegt Van der List. Wanneer de acties plaatsvinden kan Van der List nu nog niet zeggen, mogelijk deze week maar dat kan ook volgende week worden.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Gerelateerde artikelen

Back to top button