fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpenVliegtuigen

Cathay Pacific vliegt vanaf eind mei met eerste A350

Cathay Pacific Airways haalt op 27 mei de eerste A350-900 op bij Airbus in Toulouse. De maatschappij heeft 22 exemplaren besteld.

De eerste passagiersvlucht met het nieuwe toestel gaat op 1 juni vanuit Hong Kong naar Manilla. Daarna wordt ook Taipei toegevoegd, tot het tweede toestel afgeleverd wordt. Dit is gepland in juli. Tussen juli en september vliegen de twee A350’s op kortere routes binnen Zuidoost-Azië. Vanaf september wordt het toestel ook op long-haul-routes ingezet. Londen Gatwick is één van de bestemmingen die aangedaan worden.

De A350 van Cathay Pacific tijdens de eerste testvlucht (c) Airbus
De A350 van Cathay Pacific tijdens de eerste testvlucht (c) Airbus

Aan boord van de A350-900 bevinden zich 38 business class stoelen, 28 premium economy en 214 economy. In alle klassen zullen er vernieuwde stoelen zijn. Cathay heeft 22 A350-900’s in bestelling en 26 van de -1000 variant. Het eerste toestel had al in februari afgeleverd moeten worden, maar dit werd uitgesteld door problemen bij Airbus.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button