AirlinesFrequente reizigerNieuwsOnderwerpVliegvelden

Franse ATC staking raakt vooral Parijs Orly

De staking van de Franse luchtverkeersleiding heeft vooral invloed op vluchten van en naar Parijs Orly. Dit meldt Eurocontrol. De Franse ATC legt vanaf donderdag 04.00 uur deels het werk ener. De staking duurt 24 uur.

De Franse luchtverkeersleiding doet mee aan een landelijke staking van de Franse vakbonden. Het is bij de luchtverkeersleiders de zesde staking sinds 1 januari dit jaar. De vakbonden willen dat een nieuwe werkgelegenheidswet wordt ingetrokken.

Minder vluchten
Eurocontrol verwacht vooral op Parijs Orly problemen. Luchtvaartmaatschappijen is gevraagd of ze vijftien procent van de vluchten naar de luchthaven willen schrappen. Op Parijs Charles de Gaulle wordt ‘s ochtends iets minder capaciteit verwacht.

Op de locaties waar het luchtverkeer begeleid wordt dat Frankrijk alleen doorkruist, worden ook in de vroege ochtend nog acties verwacht. Op de locatie in Reims (Noord-Frankrijk) kunnen rond 13.00 uur wel problemen optreden, voorspelt Eurocontrol.

Nieuwe staking
De vakbonden hebben ook alvast een volgende staking aangekondigd: op 26 mei wordt weer het werk neergelegd. Dit keer vanwege het inkrimpen van arbeidsvoorwaarden van ambtenaren en het steeds meer uitbesteden van werk aan externe partijen.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol en komt er graag. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button