fbpx
AirlinesLiefhebberOnderwerpenVliegtuigen

China Airlines ontvangt eerste ‘co-branded’ 777-300ER

Boeing leverde dinsdag de eerste ‘co-branded’ 777 af aan China Airlines, tijdens een ceremonie in Everett. Het toestel is de tiende 777-300ER van de maatschappij en is gespoten in een livery van Boeing en China Airlines.

“Wij zijn dolblij dat we honderd jaar Boeing kunnen vieren door samen met Boeing te werken aan de eerste co-branded levering van de 777-300ER,” aldus Steve Change, vice president van Corporate Planning, China Airlines. “Dit is onze tiende 777 van Boeing. We genieten al vanaf het eerste exemplaar van zijn prestaties.”

“Boeing is vereerd om wederom een mijlpaal-levering te kunnen vieren met China Airlines,” aldus Ray Conner, president en CEO van Boeing Commercial Airplanes. “Het is toepasselijk dat de eerste co-branded 777 wordt geleverd aan China Airlines.”

747-400
China Airlines was in 2004 ook al de eerste maatschappij die gebruikmaakte van een ‘co-branded’ 747-400. Dit toestel kreeg de bijnaam ‘Blue Whale’ en was de eerste widebody die een dubbel kleurenschema kreeg. Tot 2010 vloog het toestel in de kleuren op onderstaande foto. Tegenwoordig vliegt het vliegtuig met het normale kleurenschema.

De Boeing 747-400 in kleuren van Boeing en China Airlines (c) Aero Icarus
De Boeing 747-400 in kleuren van Boeing en China Airlines (c) Aero Icarus

De 777-300ER’s van China Airlines bieden plaats aan 358 passagiers in een ‘three-class layout’ benadrukt door de nieuwe ‘Family Couch’ stoelen in de economy class. Drie economy stoelen worden geconverteerd tot één vlak oppervlak om passagiers extra rust en ontspanning te bieden. China Airlines is de enige luchtvaartmaatschappij in Azië gebruikt maakt van deze Family Couch-stoelen.

Ying de Jong

Redacteur. Ying heeft altijd al wat met vliegtuigen en de organisaties die met luchtvaart te maken hebben. Daarom is ze ook Aviation Operations gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en levert ze bijdragen aan Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button