fbpx
Business JetsLiefhebberNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Koning Willem-Alexander gaat type-rating voor 737 halen

Koning Willem Alexander gaat zijn type-rating voor de Boeing 737 halen. Dit bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) na berichtgeving van onder andere Aviationwatch en de Telegraaf.

De koning haalt volgens de RVD in 2017 zijn nieuwe type-rating. Op dit moment heeft hij een brevet voor de Fokker 70. Het regeringsvliegtuig, een Fokker 70, wordt binnen enkele jaren vervangen. De RVD benadrukt tegenover het ANP dat de vervanging van dat toestel los staat van de nieuwe type-rating van de koning. Na zijn omscholing wil hij volgens de RVD bij de KLM blijven vliegen als ‘gastvlieger’.

PH-KBX
Het huidige regeringstoestel, de PH-KBX, is een Fokker 70 uit 1996. Het toestel wordt vervangen omdat KLM Cityhopper de Fokker 70’s uitfaseert. Het is nog onduidelijk welk toestel de ‘KBX’ vervangt; het kabinet moet hierover nog een besluit nemen.

In november gingen er geruchten dat het nieuwe toestel een Embraer Lineage wordt. Dat blijft vooralsnog bij een gerucht. Met de typerating voor de 737 ligt ook de 737 Boeing Business Jet binnen de mogelijkheden, als de koning zelf wil blijven vliegen in het regeringstoestel.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button