fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpenVeiligheidVliegvelden

Rusland verbiedt vluchten naar ‘onveilig’ Turkije

De Russische luchtvaartautoriteit Rosaviatsia verbiedt twee Russische maatschappijen om vluchten naar Turkije te hervatten. De situatie in het land is nog te gevaarlijk voor Russische toeristen, stelt Rosaviatsia.

Pegas Fly en Nordwind Airlines wilden hun vluchten naar Turkije weer hervatten, maar kregen van het ministerie van transport nul op het rekest. Na de recente aanslagen in Istanbul en Ankara vindt Rusland Turkije nog te gevaarlijk. “We zijn op dit moment tegen regulier vliegverkeer naar Turkije”, aldus het hoofd van Rosaviatsia tegen persbureau Interfax. Volgens ch-aviation wilden beide maatschappijen vluchten aanbieden naar Istanbul en Antalya.

Vakantiebestemming
Turkije was in het verleden een zeer populaire vakantiebestemming voor Russen. Nadat Turkse militairen bij de grens met Syrië een Russische sukhoi-24 neerhaalden, bekoelde de relatie tussen beide landen. De Russische regering legde een vliegverbod naar Turkije op. Chartermaatschappij Ural Airlines kreeg in maart wel weer toestemming om vluchten naar Antalya aan te bieden.

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button