fbpx
IncidentenMilitairNieuwsOnderwerpen

B52 bommenwerper stort neer in Guam – Video

Een B-52H Stratofortress bommenwerper is donderdagochtend vroeg vlak na de start gecrasht op de Amerikaanse militaire basis in Guam. Geen van de zeven inzittenden zijn gewond geraakt.

Het toestel, onderdeel van de 69th Expeditionary Bomb Squadron, was voor een trainingsmissie op Andersen Airbase in Guam. Volgens de Amerikaanse zender NBC brak de B52 de start af en stortte rond 8.30 uur lokale tijd neer. Over de oorzaak is nog niets bekend. De lokale brandweer heeft meegeholpen om de brand te blussen. In een verklaring laat de gouverneur van Guam weten dat het voorval ‘niet op een aanval lijkt en dat we iedereen oproepen om te stoppen met speculeren.’

De bommenwerpers, die gestationeerd zijn in Noord-Dakota, staan ook regelmatig op de basis in Guam, als onderdeel van de aanwezigheid van de Amerikanen in het gebied rond de Grote Oceaan.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=T3wKGLHeO7s” width=”640″ height=”380″]

[su_gmap address=”Andersen Air Force Base, Yigo, Guam”]

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button