fbpx
IncidentenMilitairNieuwsOnderwerpen

B52 bommenwerper stort neer in Guam – Video

Een B-52H Stratofortress bommenwerper is donderdagochtend vroeg vlak na de start gecrasht op de Amerikaanse militaire basis in Guam. Geen van de zeven inzittenden zijn gewond geraakt.

Het toestel, onderdeel van de 69th Expeditionary Bomb Squadron, was voor een trainingsmissie op Andersen Airbase in Guam. Volgens de Amerikaanse zender NBC brak de B52 de start af en stortte rond 8.30 uur lokale tijd neer. Over de oorzaak is nog niets bekend. De lokale brandweer heeft meegeholpen om de brand te blussen. In een verklaring laat de gouverneur van Guam weten dat het voorval ‘niet op een aanval lijkt en dat we iedereen oproepen om te stoppen met speculeren.’

De bommenwerpers, die gestationeerd zijn in Noord-Dakota, staan ook regelmatig op de basis in Guam, als onderdeel van de aanwezigheid van de Amerikanen in het gebied rond de Grote Oceaan.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=T3wKGLHeO7s” width=”640″ height=”380″]

[su_gmap address=”Andersen Air Force Base, Yigo, Guam”]

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button