fbpx
InnovatieLiefhebberOnderwerpen

Airbus patent voor snelste helikopter – Video

Airbus heeft een patent ingediend voor een helikopter die twee keer zo snel als de gemiddelde helikopter moet kunnen vliegen, bijna 500 km/u.

In het patent wordt de heli de H3 genoemd en is een verbeterde versie van het X3-testmodel. Door twee extra voorwaarts gerichte propellers op kleine vleugels te schroeven kan het toestel hogere snelheden halen. De main-rotor zorgt voor de lift van het toestel, ook tijdens hoge snelheden.

De H3 heeft geen staart propeller. Bij ‘normale’ helikopters is dit nodig om de middelpunt vliedende kracht tegen te houden. De heli zou alleen maar rondjes gaan draaien. Bij de H3 zorgen de twee vleugelpropellers voor het tegengaan van het spinnen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button