fbpx
NieuwsOpmerkelijk

“De uitverkoop die ze probeerden te verbieden”

Ryanair heeft een nieuwe stunt gevonden met “De uitverkoopt die ze probeerden te verbieden.”

Ryanair probeert een Brexit te voorkomen en biedt Britten die in het buitenland wonen aan om voor 20 euro naar hun thuisland te vliegen om te stemmen. De campagne heette: “Fly Home to Vote Remain” (tegen Brexit, red).

De voorstanders van een Brexit (het ‘Leave’-kamp) heeft echter aangifte gedaan tegen Ryanair. ‘Vote Leave’ zegt in de aangifte dat er referendum- en omkopingswetten worden overtreden. Hoofd van de campagne, Dominic Cummings, zegt tegen de politie: “This appears to be corrupt, since the company is offering discounts on the commercial rate to customers with the sole aim of ensuring that they vote and vote to remain in the European Union.”

Ryanair
Als reactie heeft Ryanair de actie met 24 uur verlengd. Het was meteen een mooi moment voor een media stunt. O’Leary zegt: “The ‘Leave’ campaign must be getting really desperate if they’re objecting to low-fare travel for British citizens.”

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button