fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Klap voor CSeries

Bombardier heeft 40 bestellingen voor de CSeries uit de productieplanning gehaald. Een klap voor Bombardier na het positieve bericht van de Delta-bestelling.

In 2010 was het Republic die de grootste CSeries bestelling plaatste voor de CS300. Met de toestellen moest de uitbreiding van Frontier Airlines worden gerealiseerd. Na de bestelling kwamen er nieuwe aandeelhouders voor Frontier die er een Ultra-Low-Cost Carrier van maakten. Voor Republic Airways zijn de 160-zitters te groot. In februari ging Republic in surseance van betaling. In de reorganisatie wordt een vloot van Embraers de basis van de maatschappij.

Uit productie
Bombardier heeft nu de productieplanning aangepast. De 40 CS300’s zijn daar uit gehaald, maar de bestelling staat wel nog in de boeken. Het lijkt erop uit te gaan draaien dat ze nooit gemaakt gaan worden. Bombardier en Republic zijn nog steeds in gesprek over een mogelijke annulering. Dat het nu naar buiten komt lijkt geen toeval. De CSeries heeft de laatste tijd weer wat momentum gekregen na de bestellingen van onder andere Delta, Air Canada en Air Baltic.

Tot nu toe zijn er 325 definitieve bestellingen en 462 opties. Swiss is de launch customer voor de CS100, die 15 juli voor het eerst een lijnvlucht uit zal voeren. Air Baltic is de launch customer voor de grotere CS300. Deze zal eind 2016 geleverd worden.

CS300 Republic ©Bombardier
CS300 Republic ©Bombardier

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button