Lay-out-indelingNieuwsNL nieuwsOnderwerpProfessionalSchiphol Airport

‘Schultz beoogde opvolger Schiphol-baas Jos Nijhuis’

Melanie Schultz van Haegen wordt genoemd als opvolger van Schiphol-topman Jos Nijhuis, zo meldt Nieuwsblad Transport op basis van anonieme bronnen. De ambtstermijn van de minister van Verkeer en Waterstaat loopt volgend jaar af.

Volgens het vakblad zou Nijhuis alleen door willen gaan als hij zijn huidige salaris van 900.000 euro per jaar kan behouden. Omdat het kabinet de salarissen van topbestuurders bij staatsdeelnemingen wil verlagen naar 430.000, is het onwaarschijnlijk dat zijn contract na dit jaar verlengd wordt.

Melanie Schultz zou volgens Nieuwsblad Transport nu dus warm lopen om het stokje van Nijhuis over te nemen. De minister heeft eerder al aangegeven na de verkiezingen in 2017 niet terug te willen keren naar een positie in het kabinet. Het zou niet de eerste keer zijn dat een bewindspersoon overstapt naar de luchtvaartsector: haar voorganger Camille Eurlings werd na zijn ambtstermijn topman van KLM.

Een woordvoerster van het ministerie zegt tegen het Haarlems Dagblad dat Schultz nog niet bezig met welke andere baan dan ook.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close