fbpx
Opmerkelijk

Twin Otter zeer late go-around – Video

Een piloot van een de Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter van Tara Air besluit op het laatste moment toch niet te landen op Lukla Airport. Het toestel scheert over de huizen in de buurt van het vliegtuig.

De Twin Otter was op 3 mei afkomstig van Kathmandu Airport en is na de go-around veilig teruggekeerd op Kathmandu.

Lukla Airport
Het vliegveld heet officieel Tenzing-Hillary Airport en is vernoemd naar de eerste mensen die de top van de Mount Everest haalden. Luka Airport is populair onder Mount Everest beklimmers omdat het aan de voet van deze hoogste berg ter wereld ligt. Volgens een documentaire van de History Channel is het het gevaarlijkste vliegveld ter wereld.

Dagelijks zijn er vluchten tussen het enige internationale vliegveld in Nepal, Kathmandu, en Lukla Airport. Vluchten gaan alleen tijdens daglicht en bij goed weer. Een harde wind, wolkendek of veranderlijke omstandigheden zorgen dikwijls voor de tijdelijke sluiting van het vliegveld. Op de korte baan van 527 meter kunnen alleen helikopters of kleine vliegtuigen landen. Baan 06-24 heeft een helling van 11,7 graden. Aan de noordkant van de baan bevinden zich bergen en aan de zuidkant een ravijn. Het vliegveld ligt op 2800 meter boven zeeniveau.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button