fbpx
Opmerkelijk

Spectaculaire flyby van Wizzair A321 over Budapest – Video

Jaarlijks wordt op de oevers van de Donau in Budapest ‘Nagy Futam’ georganiseerd. Dit event is een groot spektakel met onder meer Formule 1- race auto’s, vrachtwagens en motoren.

Ook in de lucht boven Budapest is van alles te beleven. Red Bull’s Flying Bulls zijn op Nagy Futam aanwezig, helikopters van de Hongaarse luchtmacht en ook ieder jaar is er spectaculaire flyby van de Oost-Europese luchtvaartmaatschappij Wizzair.

Dit jaar werd een Airbus A321 ingezet. Het toestel kwam drie keer laag over de Donau, twee keer op lage snelheid, met het landingsgestel uit, de derde keer op hoge snelheid. Hieronder zie je de beelden.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=nAgnkgSKgf0″ width=”640″ height=”380″]

In 2014 deed Wizzair ook al een flyby tijdens Nagy Futam. Hieronder zie je beelden uit de cockpit van die vlucht.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=D6vGSIukups” width=”640″ height=”380″]

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button