AirlinesIncidentenOnderwerpVeiligheid

Amerikaanse advocaat eist 330 miljoen van Poetin om MH17

Een Amerikaanse advocaat eist 330 miljoen dollar van de Russische president Vladimir Poetin. Advocaat Jerry Skinner houdt Poetin verantwoordelijk voor het neerhalen van vlucht MH17, zegt hij tegen Reuters.

Skinner leidt een Australisch juristenkantoor en vertegenwoordigt de nabestaanden van zestien slachtoffers uit Australië, Maleisië en Nieuw-Zeeland. De 33 nabestaanden eisen allemaal tien miljoen dollar. Skinner zorgde er eerder voor dat nabestaanden van de vliegramp bij Lockerbie financiële compensatie kregen.

Controle
De advocaat houdt Poetin verantwoordelijk omdat “in Rusland niets gebeurd als Poetin het niet goed vindt”, zei hij tegen Reuters. Door deze grote mate van controle is de Russische president indirect verantwoordelijk, vindt Skinner. Volgens hem ondersteunen getuigenverklaringen, video’s, foto’s en ATC-opnames zijn aanklacht en zijn overtuiging dat de Russen verantwoordelijk zijn voor de crash.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close